02.08.2016 16:58

Опасните влизат в затвора за общо 106 г.

Видян 1800 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховният касационен съд потвърди окончателно присъдите на бандата за обири на златарски ателиета и бижутерийни магазини „Опасните“, съобщиха от прокуратурата.


"Опасните" бяха заловени през май 2012 г. след серия от въоръжени грабежи в страната. Седемте членове на групата са откраднали златни и сребърни накити и пари на обща стойност 249 500 лева. Тогава лидерът Върбан Борисов успя да избяга и бе обявен за издирване. На 10 май 2012 г. бившият състезател по бокс и ММА боец, който страда от онкологично заболяване, се предаде сам.


Поради участието в групата на военнослужещ разследването бе проведено от Военно-окръжна прокуратура - София, а делото бе гледано във Военния съд. Върбан Борисов и седмината му съучастници получиха общо 106 години затвор за двата грабежа.


Първият бе извършен на 24 февруари 2012 г. в Перник, когато осъдените нахлули в златарско ателие „Алтея“ маскирани и въоръжени, насочили пистолети към работещите и клиентите и като ги заплашили с убийство, ги принудили да легнат на земята с ръце над главите. Един от клиентите е бил ударен, а на един от работещите в ателието е бил опрян пистолет в слепоочието. Отнети са бижута и пари за повече от 103 000 лева.


Втория си грабеж групата извършва на 5 май 2012 г. в София, в заложна къща „Класик груп“, като отново извършителите са били маскирани и въоръжени с автомат „Калашников“, пушка-помпа и пистолети. Служителите и клиентите в заложната къща също били заплашени с убийство и принудени да легнат на земята и да не мърдат. Служител на заложната къща, под заплахата от насочен срещу него автомат, отворил сейфа, откъдето били отнети бижута и пари за повече от 17 000 лева.


По време на обира участник в групата - полицейски служител, е прослушвал полицейските честоти, а друг - ефрейтор от военното поделение в Горна Баня, е наблюдавал за полиция в района на заложната къща. При бягството им извършителите са били ескортирани от втори автомобил, управляван от полицейския служител, за да се легитимира със служебна карта, ако бъдат спрени за проверка.


С решението на Върховния касационен съд ръководителят на групата Върбан Борисов е осъден окончателно на 18 години затвор; Иван Иванов – тогава ефрейтор от военно формирование 28 610 Горна Баня – на 18 години затвор; Илиян Митов – тогава служител на 01 РУП-СДВР – на 11 години затвор; Денислав Митков и Димчо Димчев са осъдени на по 18 години затвор, а Ангел Русев, Иван Митов и Христо Мирчев получиха по 11 години.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни