Свързани новини

01.05.2013 11:05

Опашки от рейсове на Калотина

Видян 1487 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Опашки от рейсове с български туристи се извиха на границата със Сърбия. 3-4 колони от по 15 рейса стоят на браздата и не могат да преминат. "Днес е ден на труда и граничарите от Сърбия не си дават много зор", оплакаха се потърпевши пред Дартс нюз, които чакат по два часа на Калотина, за да продължат пътя си. Повечето за избрали да прекарат почивните дни из Европа.


Очаква се много засилен трафик на български туристи и към Гърция, но засега н граничните пунктове е спокойно. Премахнати са част от ограниченията от 60 км/ч по главен път Е-79. Очаква се увеличаване на пътниците Кулата и на Дунав мост. 


Временно въведени ограничения има на пътя ІІІ-106 Благоевград - ГКПП Станке Лисичково заради превантивен ремонт; на път І-1 София-Кулата от км 426+110 до км 435+370 през светлата част на деня ще бъде затруднено за движение на МПС. Изградена е временна организация на движение. Ограничението ще продължи най-късно до 02.10.2013 г.


В област Благоевград във връзка с изграждане на автомагистрала „Струма” ЛОТ 4, в участъка „Марикостиново - Кулата” ще бъде затворено движението по път І-1 в участъка от км 436+745 до км 437+665. Движението ще се осъществява по обходни маршрути, а именно: Маршрут в посока София - Кулата и обратно: Път І-1 при км 436+745 - Пътна връзка с Път ІІІ-198 - Триклонно кръстовище - Път ІІІ-198 - Път І-1 при км 442+200 (Марикостиново-Марино поле-Чучулигово-Кулата).


Административните и полицейски власти в Северна Гърция са взели решение, с оглед на предстоящите великденски празници да бъде разрешено на ГКПП Златоград - Ксанти преминаването на пътнически микробуси, превозващи до 15 души с туристическа цел, за да не се пречи на свободното движение на хора в региона. Мярката вече се прилага. 


Облекчено е преминаването и на товарни микробуси с тонаж до 3,5 тона, като се очаква днес да бъде премахнат и съответният знак с ограничението, но при изрично спазване на условието, че на ГКПП ще се извършва строг контрол спрямо превозваните стоки и придружаващите ги документи от нашата страна към Гърция с цел да се възпрепятства навлизането на нелегални стоки за продажба на гръцка територия.


Пътуващите към и от Гърция могат да използват път II-19 към и от ГКПП-Илинден.


През ГКПП Капитан Андреево - Капъкуле на българо-турската граница трафикът е интензивен. 


Фериботите по река Дунав се движат по график. 



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.