Свързани новини

26.09.2014 10:58

ООН с мрачни данни за броя на бежанците по света

Видян 944 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Броят на хората, които са потърсили убежище в индустриалните страни през първата половина на тази година е нараснал с 24% в сравнение със същия период през 2013 година - основно заради конфликта в Сирия.


Това обявиха в доклад от Върховния комисариат за бежанците към ООН, предадоха ДПА и ИТАР-ТАСС.


Според данните на комисариата 330 хиляди души от Сирия, Ирак, Афганистан, Еритрея, Украйна и от други места са потърсили убежище.


Индустриализираните държави в Северна Америка, Европа и Азиатско-тихоокеанския регион могат да очакват да видят най-големия брой бежанци за последните 20 години, отбелязаха от агенцията.


„Международната общност трябва да подготви населението си за реалността, че при липсата на решения за разрешаване на конфликта, все повече и повече хора ще търсят убежище през следващите месеци и години", подчерта върховният комисар Антонио Гутерес.


Сирийците са 15% от търсещите убежище. Въпреки че много се насочват към Северна и Западна Европа, броят на сирийците, които отиват в съседните държави е много по-голям.


Също има много голям брой афганистанци, иракчани и еритрейци в периода януари-юни.


Германия е приела най-много бежанци от 44-те държави, които са включени в доклада. Тя е следвана от САЩ, Франция, Швеция и Турция. В топ 10 влизат също Италия, Великобритания, Холандия, Швейцария и Австрия.


Южна Европа отчита сериозно увеличаване на бежанците, след като мигранти от различни африкански държави пресичат Средиземно море да се доберат до Италия, докато хиляди иракчани се насочват към Турция.


В САЩ китайските бежанци остават най-голямата група, но се отчита увеличаване на бежанците от Мексико и Централна Америка, които бягат от насилието и организираната престъпност, отчита агенцията.


В Азия бежанците предимно се насочват към Япония и Южна Корея, но броят им е далеч по-нисък в сравнение със западните държави.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог