Свързани новини

04.02.2015 16:20

ООН критикува Киев за хуманитарната катастрофа в Донбас

Видян 1220 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Въведените от киевските власти режим на извънредно положение и ограничения на достъпа в зоната на военните действия в Източна Украйна затрудняват сериозно доставките в Донбас на необходими медикаменти, както и не позволяват на мирните жители да напуснат опасните райони". Това се казва в доклад на Управлението на ООН за координация по хуманитарните въпроси.


В хода на предприетата от ООН и партньорите мисия в Донецк бе установено, че "медицинските учреждения в неконтролираните от правителството райони не получават финансиране от централните власти, а средствата за градските болници за закупуване на лекарства, хранителни продукти и за заплати са прекратени още миналото лято", предава ТАСС. 


"Финансираните от центъра програми, включително за лечението и профилактиката на редица хронични заболявания, са прекратени изцяло. Освен това, се наблюдава и остър недостиг на лекарства в районите, неконтролирани от правителството", се казва още в доклада на мисията на ООН. 


Режимът на извънредно положение бе въведен от правителството на Украйна за териториите на Донецка и Луганска области на 26 януари. 


В ООН също са притеснени от решението на властите в Киев да ограничат достъпа до зоната на конфликта. На 21 януари там бе въведена система на пропуски, с които да се влиза и излиза от зоната на конфликта.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак