Свързани новини

19.02.2021 11:02

Омерзени сме от случая със зъболекаря, обвинен в измами: БЗС

Видян 1062 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Омерзени сме от случая със зъболекаря, измамил десетки хора с хиляди левове. Никога не сме проявявали търпимост към подобно поведение. Слава Богу, че става въпрос за изолиран случай. Това е съвременния  Ястребовски. Този човек е дипломиран лекар по дентална медицина, положил е клетва, но явно моралът му е по-различен, отколкото на останалите зъболекари у нас. Той уронва престижа на останалите специалисти”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” председателят на Българския зъболекарски съюз Николай Шарков.


Председателят  на Комисията по професионална етика на БЗС - Боряна Нецова, поясни, че първият сигнал за измама е получен през януари 2020 г.


„Много от хората подадоха сигнали към Централната комисия по етика. По закон препращаме жалби в съответната Регионална колегия, където е извършено лечението. Когато постъпват първите две жалби, още на 27 февруари 2020 г., се задвижва административно наказателно производство. Съставен му е акт за наказание, който обаче не може да му бъде връчен, защото се е покрил. По закон Комисията се обръща към съответната областна дирекция на МВнР. По същото време издирване се извършва и от Изпълнителна агенция „Медицински надзор”. Когато този човек не е открит и не може да му се предаде акта, няма как да се премине към следващо действие. Така е по закон. Когато пристигат следващите жалби, колегите констатират, че има признаци за извършено престъпление. Тогава цялата документация по случая е предадена в прокуратурата”, поясни Нецова.


„Според Закона за административни нарушения и наказания, когато прокуратата започне работа, БЗС спира да действа. Единствено имаме възможност да му отнемем правото да упражнява професията 1 година”, каза още Шарков.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 20.02.2021 22:13

    Всички до един са на хорото. Куче касичка. Чакат си рабата от медикаменти и консумативи. Някой друг екзотичен семинар.И паричките-от 15000 до 100000лв.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв