Свързани новини

02.04.2009 11:13

Олимпи Кътев: ЕК ще ни размаже

Видян 1204 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Категорично се стеснява обхватът на Закона за разкриване и предотвратяване на конфликта на интереси, каза народният представител от НДСВ Олимпи Кътев по БНТ.


Намалява се броят на хората, които влизат в неговия обхват. Европейската комисия ще ни размаже, каза още Кътев. Целта беше да се замажат нещата и до края на това Народно събрание този закон да не се прилага. БГНЕС припомня, че вчера след дълго колебание и връщане на текстове парламентът прие неясен текст да се отнемат само възнагражденията на висшите чиновници, получени от действия, довели до конфликт на интереси. Никой обаче не обясни как ще се изчисли тази парична санкция.
Според народния представител от Коалиция за България Татяна Дончева новата редакция на закона разширява неговото действие. Смисълът на промяната е да се направи закона работещ и така той е по-приложим в сравнение с предишния му вид. Новата редакция се е постарала да вкара практически елемент – трябва да се преследва конкретен конфликт на интереси. Няма да подам декларация за конфликт на интереси, защото тя е смехотворна, каза още Татяна Дончева.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак