Свързани новини

01.04.2009 14:05

Кътев:Депутатите си приеха "закон за узаконяване конфликта на интереси"

Видян 1263 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Закон за узаконяване конфликта на интереси". Така председателят на подкомисията по разкриване и предотвратяване на конфликта на интереси в НС Олимпи Кътев, нарече приетите днес промени от депутатите, предаде БГНЕС.


Очакваният към законопроекта бяха големи и не случайно, беше отчетен от ЕК, като положителна стъпка на България в края на миналата година. За съжаление се намериха политически сили или част от тях в 40 НС, които разбраха, че така действащия закон ще бъде много рестриктивен и ще засяга икономически и политически интереси, които се постараха с процедурни схватки да го направят недействащ и отложен във времето", каза той. Досега са подадени декларации по закона от 353 души заемащи публични длъжности, в т.ч президента, вицепрезидента и др., отчете Кътев.


В НС от 240 депутати декларации са подали 192 , не са подали- 48. По парламентарни групи от Коалиция за България не са подали 21 народни представители, от ДПС -15, от Атака-7, от независимите -4, от ОДС-1 .Между тях са народните представители Касим Дал, Любен Корнезов, Юнал Лютфи, Татяна Дончева, Волен Сидеров и др. Любопитното е , каза Кътев ,че директорът на Агенцията по финансов надзор Ралица Агайн и председателят на КРС Веселин Божков, също не са подали декларации. Олимпи Кътев каза, че ще се посъветва с добри юристи, дали да предприеме стъпка за уведомяване на ВАС за налагане на санкции ( от 1000 -3000 лв) за тези, които не са подали декларации. Предстои да бъде избрана и постоянно действаща комисия по разкриване и предотвратяване на конфликт на интереси, с гаранции за следващия парламент, защото Кътев е убеден, че в сегашното НС тя няма да действа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион