Свързани новини

17.07.2013 16:55

Окупират общината с 3 протеста

Видян 1498 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сесията на Столичния Общински съвет, която започва утре и се очаква да продължи и в петък, провокира различни организации да излязат на протести заради различни проблеми на столицата.


Днес ПП Зелените излязоха на простестно шествие пред Общината заради решението да се даде постоянен статут на застрояването около езерото Ариана и детската площадка със слончето в Борисовата градина.


Според Зелените прилаганият досега устройствен и управленски подход към Борисовата градина е довел до налагане на търговската над основната функция за отдих, в нарушение на Наредбата за изграждане и опазване на зелената система на територията на Столичната община


Припомняме, че както 19 минути писа преди ден една от най-важните теми, която предстои да се обсъди е преустройство на линията на трамвай №18, което се планира, за да осигури по бърза връзка на кварталите Изгрев, Дианабад, Изток и Лозенец с метрото при Г. Димитров. Според плана на общината новото трасе на трамвая трябва да минава през Симеоновско шосе, улиците. Никола Габровски и Г. Димитров и част от Борисовата градина. Над 1600 души обаче се включиха в подписка срещу предложения проект.


Освен проблема с Борисовата градина, днес жители на столичния квартал Люлин въстанаха срещу решението на столичния парламент да се изгради нов гробищен парк с крематориум в землището на кв. Филиповци.


За идеята съобщи лично арх. Петър Диков по време на сесията на общинския съвет на 30 май, защото така ще се реши въпросът с недостига на гробища в София за 40 години напред.


След месец и половина протести обаче главният архитект е склонен да даде заден. „Никой не е казал, че крематориумът ще бъде точно на това място“, казва Диков пред Преса.


Утре се очаква и трети протест, организиран от Дискусионния клуб за социална местна политика по разнопосочни теми. От там се обявяват срещу предложението на столичния кмет Фандъкова за ново драстично увеличение на цената на водата; срещу недостига на места в общински детски ясли и градини;срещу несправяне на проблемите с уличните кучета, изяждащи хора и др.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни