Свързани новини

10.05.2013 16:48

Окончателно: Доживот за убийците на Женя!

Видян 1259 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Варненският апелативен съд потвърди днес и двете доживотни присъди на окръжните магистрати за убийството на 21-годишната Женя, предаде Блиц. На 1 февруари тази година първата съдебна инстанция призна вината на Петър Ангелов и Светла Тодорова за убийство, извършено по особено жесток начин. Момичето е умирало бавно и мъчително близо 3 часа, като е усещало всеки един от 77-те удара, нанесени й от дрогирания Петър с „нож за мазане на филии”. Когато ножът се счупил – Петър продължил да пробожда жертвата си с химикал. Съдът присъди общо 800 000 лева обещетение на родителите на Женя за причинените неимуществени вреди. "Искам да бъда осъден" бяха последните думи на Петър.


Според въззивния съд, Светла Тодорова предумишлено е подбудила Петър към престъплението. Зловещият план бил замислен много преди убийството. Омразата се е трупала с години на съвместен живот в наследственото жилище, постоянни конфликти между нея и семейството на брат и. Тодорова е знаела, че Петър не е изпечен убиец, а е наркозависим и се нуждае от пари. 500 лева е „авансът”, който Петър е получил за убийството.


Втората съдебна инстанция намира като смекчаващо вината обстоятелство младата възраст на Петър, самопризнанията и оказаното съдействие на разследващите органи в хода на досъдебното производство. Проявената жестокост и садизъм, предходната му съдимост и асоциалния му начин на живот са отегчаващи вината обстоятелства, които определят доживотната му присъда.


Варненският апелативен съд намира за неоснователен протеста на държавното обвинение спрямо доживотната присъда на Тодорова, която според прокуратурата трябва да е „без право на замяна”. „Вярно е, че мъката на родителите на убитото дете е неизмерима и с нищо не може да се компенсира, но съдът е длъжен да вземе предвид всички обстоятелства” се казва в решението на апелативния състав. Той отчита, че подсъдимата е майка на три деца и намира, че ще бъде несправедливо Петър да е наказан с „доживотен затвор”, а Тодорова с най-тежкото наказание „доживотен затвор без замяна”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби