Ще може да се подават сигнали за неправилно паркирани тротинетки, за да могат да бъдат прибирани от мобилните екипи на собствениците на тротинетки, които ги отдават под наем.

Свързани новини

13.07.2023 15:43

Ограничават скоростта на тротинетките до 5 км/ч в София

Видян 679 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичният общински съвет реши да въведе нови ограничения на скоростта на електрическите тротинетки и прие регламент за паркирането им. Водачите вече нямат право да развиват повече от 25 км/ч. в София.

Движението в парковете ще е 5 км/ч, ще има и обособени зони за по-ниска скорост. Това обясни председателят на съвета Георги Георгиев, цитиран от БНР. "Имаме десетки инциденти с ударени дечица. Ние регулираме собствениците на компаниите за тротинетки под наем незабавно след влизане в сила на Наредбата, тоест след срока, който сме им дали, да въведат софтуерните ограничения такива, каквито имат техните компании в цяла Европа: в паркове, градини, пешеходни пространства, скоростта е ясна - 5 километра в час", посочи Георгиев.

Ще може да се подават сигнали за неправилно паркирани тротинетки, за да могат да бъдат прибирани от мобилните екипи на собствениците на тротинетки, които ги отдават под наем.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец