Свързани новини

16.04.2009 12:42

Одобриха документ срещу трафик на хора

Видян 1407 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предотвратяването на трафика на хора с цел сексуална и трудова експлоатация и на трафика на деца са едни от основните цели на Националната програма за 2009 г. за предотвратяване и противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите му.


Документът беше одобрен на днешното правителствено заседание, след като беше приет от Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) през февруари и съгласуван с всички ангажирани в тази дейност ведомства и институции, предаде  БГНЕС.Програмата съдържа мерки в областта на превенцията с акцент върху целенасочената работа с рисковите групи от обществото в областта на предотвратяването, разкриването и наказването на трафика и по отношение закрилата на жертвите и създаване на условия за тяхното по-бързо възстановяване и реинтеграция.


Със средства от бюджета на НКБТХ и по проекти и програми предстои създаването на най-малко две местни комисии за борба с трафика на хора в рисковите общини Видин, Добрич, Велико Търново, Сандански и Свиленград, както и проучване възможността за откриване на приют за временно настаняване на жертви на трафик на хора към местните комисии за борбата с трафика на хора в градовете Бургас и Сливен.


Предлага се да бъде направена промяна в съществуващата процедура за издаване на документи за самоличност, която да позволи за жертвите на трафик това да става безвъзмездно в населени места, различни от постоянната им адресна регистрация, особено в случаите, когато има висок риск за тях при завръщане по родните им места.


За изграждане и повишаване на капацитета на институциите, работещи по проблемите на трафика, са предвидени специализирани обучения на служителите от местните комисии за борба с трафика на хора, на магистрати, на служители на МВР, ДАНС и на гранично-пропускателните пунктове, на разследващите органи, и т. н.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв