Софийският районен съд определи, че лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков и Асен Василев трябва да платят 15 000 лева на одиторката Добринка Михайлова, която са оклеветили.

Свързани новини

18.01.2024 10:50

Одиторка осъди Кирил Петков и Асен Василев да ѝ платят 15 000 лв. за клевета

Видян 206775 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският районен съд определи, че лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков и Асен Василев трябва да платят 15 000 лева на одиторката Добринка Михайлова, която са оклеветили.

Сагата започна през септември 2022 г., когато на брифинг пред Централния софийски затвор в качеството си съпредседатели на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев обявиха, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов "трябва да е в сградата зад тях" заради скандални злоупотреби от страна на органа, отговорен за одита на европроектите в България, ръководен в миналото от Добринка Михайлова.

Впоследствие във видео, озаглавено "Това е Добринка. Не бъди като Добринка", ПП обясни схемата, според която звеното за одит на евросредствата (към онзи момент Изпълнителна агенция "Одит на средствата от ЕС" към Министерство на финансите, чийто директор е Михайлова) целенасочено не е подбирало за проверка проекти на приближени до ГЕРБ.

Скоро след въпросния брифинг от Министерството на финансите публикуваха пространно опровержение, в което обясниха, че ако нередностите, изнесени от Петков и Василев, бяха доказани, европрограмите в момента щяха да са спрени, защото така предвижда съответният еврорегламент.

Самата Добринка Михайлова обяви, че ще заведе дело в съда заради клеветите, с които се уронва престижът ѝ като професионалист и на институцията, в която продължава да работи - дирекция в Изпълнителна агенция "Одит на средствата от ЕС".

Заради неверните внушения по неин адрес, че е замесена в нарушения с одита на проекти за милиони евросредства, се е влошило здравословното и емоционалното ѝ състояние, се посочва в иска до съда. Съдебният състав прие претенциите на Михайалова като основателна и постанови да ѝ бъде платено исканото обезщетение, както и разноските по делото, от Василев и Петков.  

Решението подлежи на обжалване пред Софийския градски съд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей