Свързани новини

05.03.2014 14:01

Очакваме по-висока цена на билетчето в София

Видян 1605 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Очаква се увеличение на цената на билета за градския транспорт, но все още не е ясно с колко, каза по БНТ ресорният зам.-кмет Любо Христов. От Центъра за градска мобилност правят анализи и скоро ще обявят новите цени.


В същото време, вчера сутринта в столицата бе разкрита автобусна линия №7 - ТМ,  която ще се движи по бул. България вместо трамвай №7. Рейсът ще обслужва гражданите до 9 юни т.г.  Размяната се налага заради реконструкция на релсите, контактната и кабелна мрежа.


Трамвай №1 пък ще поеме маршрута на №7 в обратна посока. Той ще се движи по удължен маршрут - от Централна гара през транспортен подлез Надежда до метростанция Хан Кубрат  (и обратно).


7-ТМ  тръгва от бул. Черни връх – спирката за автобуси 72 и 604. и продължава по маршрут: НДК, бул. Пенчо Славейков, бул. Витоша и бул. България до автомобилния подлез при ул. Българска легия двупосочно.


Автобусите ще спират на всички автобусни спирки, както и на трамвайната спирка бул. Пенчо Славейков в посока ж.к. Борово. На кръстовището на бул. България - ул. Борис Димовски се разкрива двупосочна спирка ж.к. Бокар. Там ще спира и автобус 64.


Автобуси 7-ТМ имат и временна двупосочна спирка ж.к. Мотописта в района на трамвайната, както и на бул. Пенчо Славейков, непосредствено след десния завой от бул. България в посока НДК. Там може да се направи връзка с трамвай №1. Ще бъде разкрита и временна двупосочна спирка в автомобилния подлез.


Увеличава броят на колите по автобусна линия 64.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.