"Търсим в максимална степен да изясним обективната истина за мотивите, за броя на участниците, за всички лица, които са замесени в това брутално престъпление", допълни главният секретар на МВР.

Свързани новини

25.01.2024 09:23

Очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест за Габриела: Главният секретар на МВР

Видян 1149 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Убийството в "Драгалевци" е изключително тежко престъпление. Разследването е в начален етап и започва по сигнал на бащата на жертвата, тъй като е нямал връзка с него. Със следи за палеж, опит за заличаване на трупа, за унищожаване на автомобила. На Габриела е наложен домашен арест за момента, за да си гледа детенцето.

Вече има заповед на директора на Дирекция "Социално подпомагане" на базата на доклад на отдел "Закрила на детето" спрямо децата са наложени спешни мерки за защита и те са дадени за временно отглеждане на родителите на Пейо.


Очаква се прокуратурата да поиска постоянно "задържане под стража" за Габриела. Иззет е и видеозапис, който не е лицеприятен в рамките на около 3 минути", заяви в "Денят започва" гл. комисар Живко Коцев, главен секретар на МВР.

Той обяви и, че има подозрения, че са замесени и други лица, като е образувано досъдебно производство за лично укривателство.

"Търсим в максимална степен да изясним обективната истина за мотивите, за броя на участниците, за всички лица, които са замесени в това брутално престъпление", допълни главният секретар на МВР.

Той уточни, че според анализите по всяка вероятност убийството е извършено в четвъртък на 18 януари вечерта, непосредствено след срещата на Пейо Пеев с неговата съпруга и нейната майка, като колата е открита в района на "Драгалевци", на Витоша, малко по-късно същата вечер.

Относно убийството на Алексей Петров гл. комисар Живко Коцев поясни, че е добре подготвено, предварително планирано, жертвата е наблюдавана - изучаване на неговото поведение, начина на живот, маршрутите му.

    "Разполагаме с доста улики и голям обем от факти, но не разполагаме с конкретно лице, което да привлечем в качеството на обвиняем. Няма данни нито за авторство, нито за поръчителство. Жената, която го е придружавала, е разпитвана", коментира главният секретар на МВР.

    "Когато се води разследване понякога се налага да се ограничават права. Налага се да се провеждат разпити и да се назначават експертизи, да се извършват следствени експерименти и претърсвания на адреси", заяви гл. комисар Живко Коцев.

По думите му бързото намиране на 4-годишното дете, което се изгуби в гората край Радомир, е пример как трябва да действа МВР.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци