Говорителят също така изказа предположение, че последната фотосесия на Vogue изпраща послание, че животните са "просто аксесоари, а не живи, чувстващи същества, които трябва да бъдат уважавани".

Свързани новини

14.04.2023 17:00

Обвиниха Vogue в жестокост към животните след снимки с руски супермодел

Видян 2466 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Списание Vogue се сблъсква с недоволство заради неотдавнашна фотосесия, в която руският супермодел Ирина Шейк е изобразена заедно с доберман с орязани уши. Активистите за защита на животните от PETA настояват за извинение от страна на списанието, обвинявайки го, че насърчава осакатяването на кучета.

PETA се противопоставя на практиката на "изрязване" - процедура, при която ушите на кучето растат изправени. Групата отбелязва, че тази практика е забранена в Обединеното кралство. Въпреки че снимките се появяват в британското издание на Vogue, самата фотосесия е направена в Ню Йорк, където такъв закон не съществува.

Въпреки това говорител на PETA заяви пред The Mail, че "е напълно несериозно да се насърчават хората да придобиват кучета, които са били подложени на болезнено осакатяване на чувствителните си уши, което е незаконно в Обединеното кралство, освен когато е необходимо по медицински причини".


Организацията поиска от Vogue "да обърне внимание на тази грешка, като се извини за грешката и уведоми читателите, че кучетата "говорят" с ушите си и че отрязването на части от тях не само е травмиращо, но и ги лишава от жизненоважно средство за изразяване, комуникация и баланс".

Говорителят също така изказа предположение, че последната фотосесия на Vogue изпраща послание, че животните са "просто аксесоари, а не живи, чувстващи същества, които трябва да бъдат уважавани".

Британският Vogue отговори, като благодари на PETA за "повдигането на този въпрос" и за "работата, която вършат в защита на животните по света", но обясни, че фотосесията се е състояла в Ню Йорк, където тази практика е законна.

Списанието и преди се е сблъсквало с недоволство заради кориците си. През януари Vogue беше упрекнат за модна фотосесия, на която Флорънс Пю позира с мъртва риба. Групи за защита на животните упрекнаха списанието в безчувственост към чувстващите същества. "Животните не са предмети, които да се използват като реквизит", твърдят от Direct Action Everywhere, заявявайки, че "рибите са разумни същества, които изпитват болка и страдат също като нас".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион