Транспортен самолет Kawasaki C-2 на японските сили за самоотбрана.

Свързани новини

21.04.2022 18:04

Обвиниха Индия, че е блокирала военен самолет, превозващ помощ за украинците

Видян 14505 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Индия попречи на самолет на японските сили за самоотбрана да кацне на нейна територия в четвъртък, заяви в четвъртък пред местни медии Санае Такаичи, ръководител на политическата група на управляващата японска Либерално-демократическа партия (ЛДП).


 


 Самолетът е трябвало да събере доставки от Службата на Върховния комисар на ООН за бежанците в Мумбай и да ги достави в Европа.




"Приемането на самолетите на SDF беше отхвърлено от Индия, точката на натоварване", заяви Такаичи на среща на Съвета за политически изследвания на партията. Японските медии съобщават, че този ход е резултат от липса на координация, като се позовават на правителствени източници. Такаичи също така критикува Токио, заявявайки, че "правителството не е направило достатъчно подготовка".


 


Преди това Агенцията на ООН за бежанците е поискала да транспортира хуманитарните доставки, които са складирани в Индия и Обединените арабски емирства. Те са били предназначени за Полша и Румъния, които са приели украински бежанци, бягащи от конфликта между Москва и Киев.




ЛДП обяви, че ще съдейства за доставките във вторник. Очакваше се транспортните самолети C2 на японските сили за самоотбрана да бъдат изпращани веднъж седмично от края на април, за да транспортират доставките. Планирани са общо 10 полета.




Очакваше се японското правителство да извърши първия полет през уикенда. Този ход трябваше да бъде одобрен от управителния съвет на ЛДП и от кабинета в четвъртък и петък. Сега операцията очевидно ще бъде отложена, тъй като Токио трябва да "преразгледа" плановете си, съобщават японските медии.


 


 По данни на ООН над пет милиона души са напуснали Украйна от началото на руската военна операция на нейна територия в края на февруари. По-голямата част от тях - над 2,8 милиона - са се преместили в Полша, а около 700 000 са заминали за Румъния. По данни на ООН над половин милион украинци също са се преместили в Русия след началото на конфликта.



На снимката: Транспортен самолет Kawasaki C-2 на японските сили за самоотбрана


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак