Вътрешният министър Бойко Рашков в ексклузивно интервю в предаването "На фокус с Лора Крумова" по NOVA.

Свързани новини

20.03.2022 20:34

Обвинението извърта нещата, сякаш МВР е извършило една незаконосъобразна дейност: Рашков

Видян 2656 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Изповядвам философията, че който го е страх от битки, трябва да си намери по-спокойно поприще. Убедихме се, че прокуратурата бди над интересите на бившите управляващи". Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков в ексклузивно интервю в предаването "На фокус с Лора Крумова" по NOVA.


 


„От момента, в който постъпих в МВР като министър забелязах десетки, да не кажа стотици случаи, при които материалите в обичайните хипотези, когато се изпратят в прокуратурата – те просто потъват. Особено, когато материалите касаят някой известен политически деец на ГЕРБ”, посочи силовият министър.


 


„Аз мисля, че  нещата се развиват по реда на закона – каквото покажат фактите, с които се разполага, такова ще бъде и решението, което ще бъде взето. Материалите, които изпращаме към прокуратурата, в много случаи, десетки, дори стотици, потъват в тази прокуратура. Особено в случаите, в които те касаят известни политически дейци от ГЕРБ", коментира Рашков задържането на експремиера Бойко Борисов. 


 


"Когато обвинението прочете в един материал, който й е изпратен от МВР, известни имена, като например Борисов, Горанов и ПР-ката на Борисов, това заостря вниманието на прокуратурата и тя проявява изключително старание да постави така нещата, че МВР е извършило една незаконосъобразна дейност", категоричен е министърът.


 


„В задачата се пита каква е тази ярост, каква е тази съпротива от определени кръгове, които не желаят да се установи фактическата установка. Какво толкова е направило Министерство на вътрешните работи в лицето на Главна дирекция „Национална полиция”, които са се опитали за известен период от време да съберат информация в тази насока и ще продължат евентуално да събират, ако не бяха спрени брутално от Прокуратурата вчера?”, попита риторично министърът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей