Свързани новини

19.03.2020 16:34

Общо 47 организирани туристи са извън България: Ангелкова

Видян 1102 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Общо 47 организирани туристи са извън България - в Куба, Мексико, Аржентина, Занзибар и Великденските острови. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на брифинг в Министерския съвет, предаде Фокус.


"Това, което също като данни бих искала да споделя е по отношение на българските граждани, които се намират на организиран туризъм в чужбина. Няколко пъти подчертах колко е безотоговорно това поведение както на туроператорите, които организират тези почивки, така и тези, които са предпирели риска в тази ситуация да ги реализират", каза още Ангелкова.


Тя се спря и на чуждестранните туристи у нас. "Към днешна дата в курорта "Боровец" има 25 чуждестранни туристи, от които 21 английски, на които утре им предстои заминаване. На територията на курорта ще останат четирима граждани на Сърбия. Един австриец и трима от Сърбия, които в рамките на утрешния ден ще заминат за своята страна. На територията на Пампорово има 16 чуждестранни туристи. От Румъния - 1, от Русия - 4-ма, които утре отпътуват, от Турция - 5-ма иот Хърватия - 2-ма", каза още Ангелкова.


По думите й в Банско има към момента най-много чуждестранни граждани. Те са около 111 към днешна дата. Тази сутрин рано отпътуваха 46 британски граждани, утре се очаква още 29 британски граждани да отпътуват. Получихме информаци япо отношение на руските граждани, които следваше да отпътуват утре с чартър, осигурен от Русия през Пловдив, че на турстите от Банско, които общо са 66, от които 55 са през туроператорски компании, останалите с индивидуални резервации, че има вероятност да не бъдат качени в самолета, който е организиран с оглед на това, че са от град ,който е поставен под карантина. За да не се по този начин изложи на опасност здравето на останалите пътници в самолета. Веднага проведохме разговор с руския посланик, на когото бих искала да благодаря за оперативната координация и съдействие, затова максимално бързо да бъдат извозени тези руски туристи на територията на град Банско. Той пое ангажимент това да се случи с отделен чартър, ако е възможно също в рамките на утрешния ден или в най-близко време. Поддържаме непрекъснат контакт, за да може да не се допусне по-дълъг престой на руските туристи. Ако това е необходимо, докато пристигне този отделен чартър или ако има други указания от страна на руското посолство сме в непрекъсната връзка, за да може да реагираме", каза още министърът.


Тя посочи ,че се поддържа връзка и с хотелите в Банско за тези руски туристи.

 



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог