Свързани новини

05.02.2010 09:21

Общо 36 години затвор за убийците на Мартин Борилски

Видян 1788 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Великотърновският апелативен съд присъди 19 години затвор за Георги Желязков и 17 години за Стоян Стоичков. Двамата бяха признати за виновни за убийството на 24-годишния студент Мартин Борилски в Париж.


Въпреки осъдителните присъди Желязков и Стоичков все още са на свобода. Те не присъстваха на заседанието под претекст, че автомобилът им се е развалил на път за Велико Търново. С определение от 4 февруари Апелативният съд измени наложената им мярка за неотклонение от „парична гаранция" в „задържане под стража". Определението не подлежи на обжалване. Георги Желязков и Стоян Стоичков ще изтърпяват наказанието при първоначално строг режим и трябва да платят 120 хил. лева на близките на убития студент, както и разноските по делото. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Върховен касационен съд.
Защитата на подсъдимите поиска веднага да внесе молба за обжалване, но й бе отказано, тъй като канцеларията на съда не работеше по. Адвокатите на обвиняемите останаха неудовлетворени от изхода на делото. "Подсъдимите са лишени от право на справедлив процес, при положение, че последните две седмици се говори от посланици, министри и прочее, че те трябва да бъдат осъдени, защото са виновни", заяви адвокатът на Георги Желязков Ина Лулчева.

Защитата на обвиняемите поддържаше тезата, че след като в стаята на мъртвия студент не са открити отпечатъци на подсъдимите, не може да се твърди, че те са извършили престъплението.
Съдебният казус за убийството на Мартин Борилски продължи почти десет години. 24-годишният варненец Мартин Борилски, студент в Сорбоната, бе убит в Париж през 2000 г. Трупът му беше намерен от френски пожарникари в квартирата му на ул. "Льо Курб". Тялото му бе завързано с пуловер, а черепът му - счупен с гира. При аутопсията бяха открити 93 прободни рани. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей