Свързани новини

03.07.2014 17:10

Общо 34,5 години затвор за двама младежи, убили приятел с чук

Видян 1383 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Търновският апелативен съд даде 27 години затвор на млад мъж от Севлиево, убил свой приятел с чук и 7,5 години зад решетките на съучастника му.  


Първоначално определените присъди бяха минимални, но Върховният касационен съд върна казуса в старата столица.


Вчера при второто гледане на процеса, търновските магистрати наложиха възможно най-суровите наказания. Двамата са признати за виновни за убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.


 Припомняме, че на 29 септември 2011 г. тогавашните студент по психология Петър Петров и  ученик Ник Георгиев убили зверски и изгорили приятеля си Павел Христов. Причината за жестокостта им била, че Павел ги дразнел.


22-годишната жертва изчезна след купон в дома си в Севлиево.  Разследване в рамките на два месеца отведе ченгетата до следите на Петър и Ник.


Според обвинението, след купона двамата килъри повикали Павел да търсят имане край с. Боаза. В района на населеното място те спрели колата, пребили го с чук и се опитали да запалят тялото. Когато се прибрал вкъщи, по-големият Петър не издържал и разказал на баща си. За да прикрие следите родителят преместил трупа в дере, където го заровил. При претърсване полицаите открили в района части от тялото, дрехи и чука, с който е извършено зверството.


Магистратите приеха, че Ник искрено се е разкаял за извършеното, докато Петър го направил формално и неискрено, като през цялото време се опитвал да прехвърли вината на по-малкия. Взеха и предвид високата обществена опасност и жестокостта, с която планирал престъплението и опитал да прикрие следите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв