14.06.2016 15:49

Общината ще ремонтира ключови булеварди и улици в София

Видян 1406 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Започват летните ремонти в София, обяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова. От днес стартира реконструкцията на ул. Богатица, която включва ремонт на пътното платно, изграждане на тротоари, поставяне на улично осветление и обновяване на съществуващите зелени площи. Освен това ще бъдат ремонтирани топлопровода, водопровода, канализацията и уличните отоци.



     От Столичната община са планирали и подмяна на пътнатата настилка по ул. Цветна градина и Кожух планина, в участъците между улиците Богатица и Славище. Предвижда се реконструкцията да приключи до края на октомври.
„През лятото ще довършим рехабилитацията на бул. Витоша от бул. Пенчо Славейков до входа на Южния парк”, каза още Фандъкова и допълни, че е планирано обектът да започне в края на юни. По думите й, той включва реновиране на пътните платна, трамвайния път, инженерната инфраструктура, тротоарите и уличното осветление. Велоалеята до парка ще бъде продължена двустранно, а новите релси по трасето ще бъдат с шумо и виброизолационни елементи.



В края на юни започва рехабилитацията на ул. Козлодуй от бул. Княгиня Мария Луиза до ул. Константин Стоилов – ул. Индустриална. Ремонтът включва пътни платна, релсов път и контактно-кабелна мрежа, светофарни уредби и улично осветление. Вече е издадено разрешението за строеж на 1,1 км от ул. Обиколна в Дружба и доизграждането й ще започне в края на юни.


 
   В началото на юли ще започне ремонта и разширението на бул. Черни връх. Той е част от първостепенната улична мрежа на София, която е с интензивен трафик. Това е последният етап след изграждане на кръстовищата при Телевизионната кула, Семинарията, пробива при Токуда, като целта е извеждане на трафика на Околовръстния път. В рамките на проекта ще бъдат изградени канализация, водопровод, кабелни мрежи и улично осветление, а газопроводът ще бъде реконструиран.
Кметът припомни, че ремонтите на бул Монтевидео в Овча Купел и бул. Вазов вече започнаха и увери, че всичко върви по план.



















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни