Свързани новини

17.01.2014 10:25

Общината прави 12 детски градини за хиляди деца

Видян 1537 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общо 43 нови групи с хиляда места ще бъдат разкрити в столицата след построяването на 12 детски градини, съобщи вчера на пресконференция в Столичната община кметът Йорданка Фандъкова. Общината е подготвила два проекта на обща стойност около 15 млн.лв., с които ще кандидатства по Националната програма Растеж и устойчиво развитие на регионите.


Фандъкова настоява за пропорционално разпределение на средствата по програмата, в размер на 350 000.лв., тъй като в столицата живеят около 1,5 милиона души. На 20 януари общината ще внесе проектите при областния управител на София Росен Малинов, който ще подаде апликационните форми, информира кметът. Тя каза, че във всеки проект за образователната инфраструктура е включено построяването на 6 нови детски градини, както и изграждането на 4 училищни спортни зали.


Единият проект на общината предвижда построяването на нова детска градина в кв.Бенковски, разширение на детска градина в Дружба за 3 нови групи. Предвидено е разширение на градина в район Студентски за 9 групи, както и на втора детска градина в район Триадица. Нова детска градина за 5 групи е планирано да бъде построена в квартал Кремиковци, а в Сеславци - градина за 2 групи.


Другият проект, с който общината кандидатства по програмата Региони е за построяването на детски градини в Лозенец, Христо Ботев, Курило и Враждебна. Разширение е предвидено да бъде направено в детска градина в кв. Княжево.


Столичната община е в готовност да разработва и проект за ремонт на училищните дворове на Испанската гимназия, 75-то, 105-то, 122-о, 21-о, 95-то и 24-то училища.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв