Според ново социологическо проучване, публикувано навреме за Деня на независимостта, правителството на президента Джо Байдън се ползва с доверие, което се равнява на най-ниските нива, наблюдавани някога.

Свързани новини

04.07.2023 14:48

Общественото доверие към Джо Байдън се срива в унизително проучване на 4 юли

Видян 858 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според ново социологическо проучване, публикувано за Деня на независимостта, правителството на президента Джо Байдън се ползва с доверие, което се равнява на най-ниските нива, наблюдавани някога.

Във вторник президентът е домакин на поредица от празнични събития във Вашингтон по случай празника на страната - 4 юли.

Но докато домакинът се усмихва, настроението в Белия дом може да се окаже изненадващо ниско.

Това е така, защото ново проучване на общественото мнение разкри, че доверието на американците в тяхното правителство е спаднало до най-ниското ниво в страните от Г-7.

Новото проучване на "Галъп", публикувано в понеделник, показва, че само 31% от пълнолетните американци " му имат доверие".


През 2006 г. доверието е било 56% - най-високото от всички страни от Г-7.

Сега обаче под ръководството на Байдън САЩ са се сринали до дъното на класацията, като зашеметяващите 69% от американците заявяват, че нямат доверие.

Въпреки че Галъп отбелязва, че доверието на американците рязко е спадало през годините, при първото встъпване на Байдън в длъжност спадът е бил шест процента - от 46 на 40 процента.

През 2022 г. подкрепата отново е спаднала до 31%, което съвпада с рекордно ниските нива на доверие, наблюдавани през 2013, 2016 и 2018 г.


Това може да е тревожен знак за президента демократ, който се кандидатира за втори мандат през 2024 г.


 В неотдавнашно проучване на Центъра за изследване на обществените отношения на Асошиейтед прес и NORC само един от всеки трима възрастни заяви, че одобрява икономическото ръководство на Байдън.


Цифрата от 34% е дори по-ниска от общия му рейтинг от 41%.


Проучването сред 1220 пълнолетни лица е проведено в периода 22-26 юни с извадка, съставена от вероятностния панел AmeriSpeak на NORC, който е предназначен да бъде представителен за населението на САЩ.


Междувременно в анкетата на DailyMail.com/J.L. Partners, проведена от 12 до 15 юни, 71% от хората, които вероятно ще гласуват на президентските избори, смятат, че 80-годишният мъж е твърде възрастен, за да ръководи шоуто от Вашингтон.


На това мнение са не само републиканците, тъй като дори 49% от демократите смятат, че подходящият кандидат трябва да е по-млад.


В същото време само 28% смятат, че той е "на подходящата възраст".




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв