Окръжна прокуратура - Благоевград образува досъдебно производство за извършени длъжностни престъпления в Югозападния университет Неофит Рилски.

Свързани новини

19.03.2024 15:55

Образуваха досъдебно производство за длъжностни престъпления в Югозападния университет

Видян 374 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Окръжна прокуратура - Благоевград образува досъдебно производство за извършени длъжностни престъпления в Югозападния университет Неофит Рилски, съобщава БНТ.

Наблюдаващият прокурор след запознаване с материалите от извършена проверка по повод публикации в медиите е преценил, че са налице процесуалните предпоставки за това, съобщават от прокуратурата.

Окръжната прокуратура в Благоевград се самосезира по случая още в средата на декември. В края на миналата година историкът доц. Стефан Дечев подаде сигнал до МОН за фалшифицирани оценки в университета.

Проверката на МОН, която се проведе в средата на декември, установи нарушения в различни дисциплини от Правно-историческия факултет – липсващи изпитни протоколи, липсващи оценки в Главната книга на университета, коригирани с коректор текстове и оценки, както и обучение в съкратени срокове в специалност "Право".

От университета опровергаха твърденията за злоупотреби и незаконно издавани дипломи във висшето учебно заведение и показаха документи за това.

В Окръжната прокуратура в Благоевград работят 18 обвинители, като 15 от тях са завършили Югозападния университет. Наблюдаващият прокурор обаче не е сред тях, той е с диплома от СУ "Св. Климент Охридски".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката