Свързани новини

09.10.2012 14:03

Оборудват паяците с ПОС терминали

Видян 1527 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До месец колите на Центъра за градска мобилност и паяците в София ще бъдат оборудвани с ПОС терминали. В момента за поръчката се състезават три банки. Срещу неправилното паркиране в столицата в момента работят 20 коли на Центъра за градска мобилност, известни като „скобарки” и десет паяка, информира бТВ. От година насам в общо четири от тях са поставени устройствата за картово плащане. Нуждата от тях обаче нараства. Георги Иванов е един от хората, които не носят пари кеш в себе си и предпочита да се разплаща по електронен път. Миналата седмица колата му била заключена със скоба, а Георги нямал шанса да попадне на екип, който има ПОС терминал. „Единствено Столичната община взема парите кеш и на място. Всички други могат да напишат актове, могат да напишат фишове, но те са само кеш. Тогава им давам едно предложение - и КАТ да минат само кеш. Тогава няма да има неплатени глоби”, казва мъжът. За желанието наказаните да плащат с карта, вместо с пари в брой, от месец насам пристигат искания в Центъра за градска мобилност. Вече има и обявен конкурс за поставяне на устройствата.


„До месец броят на ПОС терминалите ще бъде значително увеличен. В момента преговаряме с няколко банки да ни предоставят условия за ползване на такива ПОС терминали. Много скоро този проблем ще бъде решен”, смята Румяна Милова, Директор поделение „Паркиране и мобилност" към Центъра за градска мобилност.


Според служителите на центъра засега само 1 от 100 души плаща глобата си по електронен път.


В момента, ако паякът или колата, която поставя скоби, няма такова устройство, хората могат да платят наказанието си на наказателен паркинг, в офисите на Центъра за градска мобилност или просто да изтеглят пари от най-близкия банкомат.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Доста неща имате за вършене

Доста неща имате за вършене. Преценявайте правилно кое