Свързани новини

04.03.2021 12:12

Обмислят локални мерки срещу COVID в страната

Видян 2143 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обсъжда се прилагане на локален подход на противоепидемични мерки и овладяване на ситуацията, каза на брифинг в Министерския съвет министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, съобщава БТА. Очевидно ситуацията в страната се дължи на циркулирането на британския вариант на вируса, а проф. Тодор Кантарджиев - директор на Националния център по заразни и паразитни болести, вчера потвърди тази информация, добави той. По данни от последните две седмици България се нарежда на 18 място в ЕС и 5 на Балканския полуостров по "заболеваемост" от коронавирусната инфекция, каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Голяма е разликата в отделните региони - в Кюстендил е 487 на сто хиляди, а в Търговище - 27 на сто хиляди, посочи той. След британския вариант предстои бразилският вариант, изключително тревожна информация има за нигерийския вариант, подчерта Кунчев.

Доц. Ангел Кунчев припомни, че днес щабът в Бургас взе решение да отмени плановата дейност и плановия прием в една от болниците.

"Според нас това е правилно решение. Дори препоръчвам и на другите щабове, специално в Кюстендил, Враца, Плевен, София-град, също да обмислят подобни действия. Там, където има много лечебни заведения, както е в София, не е задължително да важи за всички болници, но е необходимо за тези, които са натоварени, тези, които в момента поемат най-голямата тежест. Основната причина за покачването на случаите е британският вариант на вируса, чийто процент продължава да расте във всички проби в Европа, но след него идва южноафриканският вариант, бразилският, има неприятни съобщения за нигерийския вариант, рано е да кажем какво са характеристиките им, рано е да се плашим. Когато някой ни обвинява в създаване на страх и на психоза нека си дава сметка какво е другото - да мълчиш и да не кажеш истината тогава, когато тя е най-необходима", добави доц. Кунчев, цитиран от БНТ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец