Свързани новини

21.01.2022 14:37

Област Пловдив премахва хартиения документооборот

Видян 1813 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Област Пловдив премахва хартиения документооборот.

Решението за това е на новия управител Йордан Иванов и вече е в сила, предаде OFFNews.bg.

"Знаете ли какъв е традиционният път на всеки документ в администрацията – от най-обикновената справка до важните решения и комуникацията с гражданите? С една дума – абсурден", пише Иванов и описва:

"Вие заявявате административна услуга. Без значение дали сте избрали хартиен носител или електронен път, документът се принтира (ако е постъпил електронно) или сe сканира (ако е постъпил на хартия). Документът стига винаги до областния управител в аналогов вид и в цифров вид в електронна система. До момента резолюция е слагана само на хартия. После техническият сътрудник взема документа и въвежда резолюцията в електронната система, до която областният управител има достъп от самото начало на преписката. Експертът незабавно получава задача по преписката след дигитализирането ѝ от техническия сътрудник, като след няколко минути служител на администрацията я носи в кабинета в хартия. Той работи онлайн, после принтира, подписва и документът отново отива при областния управител за подпис и онлайн, и на хартия. Едва тогава, след като областният управител се подпише, документът поема по пътя към гражданите и институциите - на хартия или в дигитален вид".

През целия ми политически път досега модернизацията на администрацията и вкарването ù в крак с времето е един от приоритетите ми - допълва Иванов и определя премахването на хартиената бумащина в областната управа като "първа крачка".

Оттук насетне всички служители областната администрация ще работят с електронен подпис през специализирана деловодна система. Областният управител ще подписва документи само онлайн.

Ако заявителят на административната услуга поиска документ на хартия, служителите ще го предоставят, но целият вътрешен път ще бъде само онлайн. Това ще спести време, хартия и консумативи - пояснява Иванов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.