Свързани новини

07.08.2014 09:35

Обявиха търг за руините от ресторант Ропотамо

Видян 5101 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 2.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Култовият в миналото и неработещ от години ресторант „Ропотамо“ е сред най-атрактивните публични продажби това лято. Съдебен изпълнител обяви търг за обекта край бул. „Цариградско шосе“ в София. Началната цена е 963 600 лв, съобщава "Преса".Продава се сграда на три нива с 1681 кв. м разгъната застроена площ, която включва ресторантски, кухненски блок и административно-битова сграда. Обект на сделката са и 26,7% от прилежащ терен с обща площ 4887 кв. м. Търгът е заради необслужван дълг на фирмата собственик „Интернешънъл кепитъл груп“ към Ти Би Ай банк. Имотът е заложен за 1,75 млн. евро кредит през 2005 г. Има и втора ипотека - за обезпечаване на 3 млн. евро заем, отпуснат от „БМТ прайвит екуити“.


„Ропотамо“ за последно е работил в началото на 90-те години и оттогава се руши. Съгласно протокола за опис от юни т.г. ресторантът е „частично разрушен“, същото видя екип на „Преса“ вчера. На мястото имаше идея за строителство на небостъргач с работно име „Ропотамо плаза“. Плановете бяха за 104-метров билдинг (30 етажа), в който да има луксозен хотел, офиси и жилища. За мащабното начинание инвеститорите купиха право на строеж от Столичната община, която е съсобственик на терена под ресторанта. Граждански сдружения обаче атакуваха сделката в съда. През 2009 г. жалбата им бе отхвърлена, но вече бе настъпила кризата на имотния пазар и небостъргачът остана само на хартия.


„Интернешънъл кепитъл груп“ е еднолична собственост на фирма „Терен-Р“, която е притежание на офшорката „Либена“, регистрирана в Бермуда. До октомври 2013 г. „Ропотамо“ беше еднолична собственост на дружеството „Сигма кепитъл мениджмънт“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво стабилни

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво