Имоти на лондонския площад Итън, наричан Червения площад заради броя на руските собственици на имоти. Снимка: РичардБейкър/Alamy

Свързани новини

20.06.2023 09:26

Обединеното кралство ще позволи задържането и ликвидирането на конфискувани замразени руски активи

Видян 1483 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Обединеното кралство въведе законодателство, което ще позволи задържането и ликвидирането на конфискувани замразени руски активи, създавайки прецедент сред западните държави, съобщиха британски медии в понеделник.

Новият закон ще позволи на британското правителство да запази санкциите си, докато не бъдат изплатени компенсации на Украйна, като по този начин се въвежда начин конфискуваните руски пари да бъдат предадени на Киев.

Според медийните съобщения законът ще гарантира, че замразените активи, принадлежащи на руската държава и физически лица, могат да бъдат конфискувани, което превръща Обединеното кралство в първото европейско правителство, предприело подобна стъпка.

"Чрез новите ни мерки днес ние засилваме подхода на Обединеното кралство към санкциите, като потвърждаваме, че Обединеното кралство е готово да използва санкции, за да гарантира, че Русия ще плати за възстановяването на страната", заяви британският външен министър Джеймс Клевърли.


Според правителството на Обединеното кралство новите закони не са равнозначни на конфискация и могат да се използват само ако има доказателства за престъпно поведение. Мерките идват преди конференцията за възстановяване на Украйна, която се провежда в Лондон, и критиците ще ги възприемат като опит да се предотвратят исканията за по-решителни стъпки, предаде theguardian.com.



На снимката: Имоти на лондонския площад Итън, наричан Червения площад заради броя на руските собственици на имоти. Снимка: РичардБейкър/Alamy




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак