Протестиращи в подкрепа на Палестина се събират пред посолството на Израел в Лондон

Свързани новини

11.10.2023 11:18

Обединеното кралство може да арестува хора за размахване на палестински знамена

Видян 529 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полицията в Англия и Уелс трябва да третира палестинските знамена, скандирания и други символи, показвани в определен контекст, като реч на омразата, заяви министърът на вътрешните работи Суела Брейвърман в писмо с инструкции, изпратено във вторник.

"Не само изрично изразените символи и скандирания в подкрепа на Хамас са причина за безпокойство", пише Брейвърман в писмото. "Бих насърчила полицията да обмисли дали скандирания като напр: "От реката до морето Палестина ще бъде свободна" трябва да се разбират като израз на насилствено желание Израел да бъде заличен от света и дали използването им в определен контекст може да представлява нарушение на обществения ред по член 5, утежняващ расовата принадлежност."

"Контекстът е от решаващо значение. Поведение, което е легитимно при определени обстоятелства, например размахването на палестинското знаме, може да не е легитимно, например когато има за цел да възхвалява терористични актове", добави Брейвърман, като призова за "бързи и подходящи действия по прилагане на закона" срещу онези, които "шофират през еврейски квартали или отделят еврейски членове на обществото" и "агресивно скандират или размахват пропалестински символи" срещу тях.


Полицията трябва да се справя с всички протести, които биха могли да "изострят напрежението в общността чрез обидни плакати, скандирания или поведение, което може да се тълкува като подстрекателство или тормоз", заключава Брейвърман.


Писмото ѝ идва след като в понеделник вечерта голяма тълпа хора се събра в Лондон пред израелското посолство в Кенсингтън, скандирайки "Освободете Палестина!" и "Израел е терористична държава!" Трима души бяха арестувани на този протест. Междувременно около 2000 души присъстваха на бдение за Израел в Уестминстър, а министър-председателят Риши Сунак отиде на молитва в синагогата Finchley United Synagogue в северен Лондон.

Във вторник Сунак се зарече, че всеки, който подкрепя Хамас, ще бъде "подведен под отговорност", като отбеляза, че тя е "забранена терористична организация" в Обединеното кралство.

По време на посещение в Стафордшир Сунак заяви, че полицията е получила "много ясни указания и съвети от правителството да направи всичко възможно, за да осигури безопасността на общността" и ще "преследва всяко поведение, което е в разрез със закона".

Министърът на външните работи Джеймс Клевърли призова поддръжниците на Палестина да си останат вкъщи, като заяви, че демонстрациите им причиняват "безпокойство" в това, което той определи като "трудна, деликатна ситуация".

Обединеното кралство декларира пълна подкрепа за Израел в конфликта с Хамас, който избухна в събота, когато палестинската войнствена групировка, която управлява голяма част от Газа, изстреля ракети и изпрати командоси на израелска територия.


 На снимката: Протестиращи в подкрепа на Палестина се събират пред посолството на Израел в Лондон


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.10.2023 12:37

    Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион