Свързани новини

08.11.2013 10:40

Обама се предаде пред китайските хакери

Видян 1166 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Опитите на администрацията на Барак Обама да убеди правителството на Китай да прекрати икономическия кибершпионаж срещу САЩ засега остават без резултат, предадоха световните агенции. Китай продължава с активните си усилия за проникване в информационните системи на американски промишлени и финансови компании с цел кражба на търговски тайни, се посочва в ежегодния доклад на Американо-китайската комисия по икономика и безопасност. В разследването се припомня, че през февруари частната фирма Мандиант, специализирана в кибербезопасността, е анализирала


140  случая  на  проникване  в компютърните  системи  на американски компании . Тя е стигнала до извода, че атаките идват от секретно подразделение на китайската армия, известно с номера 61398 и разположено в Шанхай. В звеното работели хиляди специалисти по компютърно програмиране и поддържане на компютърни мрежи, с отлични познания по английски език. Откраднатите от звеното информации касаели детайли за сливания на компании и придобиване на акции, както и имейли на високопоставени служители. През юни американският президент Барак Обама и китайският му колега Си Цзинпин създадоха двустранна работна група по въпросите на киберсигурността. Групата е заседавала два пъти от създаването си до днес. Малка по-рано през май китайски хакери разбиха защитите на Google и се сдобиха със секретна информация за шпионаж и други действия на американските власти.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева