Свързани новини

26.03.2014 12:40

Обама: Рано е Крим да бъде смятан за руски

Видян 1278 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Барак Обама на срещата за ядрената сигурност в Хага заяви, че присъединяването на Крим към състава на Русия не е „окончателно решение“. По думите на американския президент, по-голямата част от международната общност не признава Крим в състава на Руската Федерация, защото присъединяването му няма законен характер, съобщава УНИАН. Обама също подчерта, че „няма абсолютно никакъв смисъл“ ситуацията с Крим да се сравнява с Косово. Президентът на САЩ отбеляза, че Русия не е „първостепенна заплаха за националната сигурност на САЩ“. „Аз повече се притеснявам от перспективата ядрено оръжие да се взриви в Манхатън“, каза той на журналисти след края на срещата.


По-рано днес, говорейки за Украйна, Обама каза, че ще бъдат положени всичките усилия за оказване на помощ на украинската икономика и произвеждането на изборите. „Няма да водим война с Русия. Но това не означава, че Русия няма да бъде изолирана. Русия днес е много повече изолирана, отколкото преди пет години по време на войната с Грузия“, отбеляза Обама.


Според американския президент, „Русия е регионална сила, която заплашва някои свои съседи. Но това не е проява на сила, а на слабост“.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог