Свързани новини

03.05.2011 17:14

Обама прати Осама в ада

Видян 1328 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Враг №1 на Америка - лидерът на ислямистката терористична организация Ал Кайда Осама Бин Ладен, е бил убит с изстрел в главата при ръководена от САЩ специална операция в неделя в Пакистан. При акцията са задържани две от жените на терориста и четири от децата му.


„Тази вечер мога да съобщя на американския народ и на света, че Съединените щати проведоха операция, при която беше убит Осама Бин Ладен - лидерът на Ал Кайда. Терористът беше отговорен за смъртта на хиляди невинни мъже, жени и деца, той бе отговорен за атентатите срещу Световния търговски център на 11 септември 2001 г. Бин Ладен не беше мюсюлмански лидер и ние никога не сме водили война с исляма. Ликвидирането му трябва да бъде радост за всички, които вярват в мира“, каза държавният глава на САЩ Барак Обама на извънредна пресконференция в Белия дом.


Най-търсеният човек в света е сгащен в северозападния пакистански град Аботабад, на около 50 км от столицата Исламабад и близо до афганистанската столица. Той се е укривал в луксозна къща близо до тренировъчен център на пакистанската армия. Заедно с хората си бил атакуван в укритието от машините за убийства на ЦРУ. Тялото му е било погребано на неуточнено място в морето. След като бе обявено, че е мъртъв, правителството на САЩ обеща, че с трупа му ще бъде постъпено в съответствие с ислямската традиция, която повелява погребението да се състои до 24 часа.


Междувременно веднага след разпространението на новината стотици младежи се струпаха пред Белия дом, ликувайки и развявайки американските знамена. При вестта край мястото, където се издигаха двете кули на Световния търговски център, полицаи издигаха победоносно юмруци във въздуха.


Американските власти издирваха лидера на Ал Кайда, откакто той изчезна в Афганистан в края на 2001 г. Бин Ладен е смятан за организатор на атентатите от 11 септември 2001 г., в които загинаха близо 3000 души. Нападенията в САЩ предизвикаха продължаваща вече 10 години, война с терористи и ислямисти.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак