“Бюджетът е толкова важен приоритет за всички, че не мога да си помисля някой да тръгне да си играе с приемането или неприемането му”,  заяви премиерът Николай Денков в коментар за острите критики на НЕкоалиционните партньори от ГЕРБ и ДПС. “Вместо да се занимаваме с емоционални изблици, които се появиха около изборите, трябва да влезем в работен режим", настоя той.

Свързани новини

15.11.2023 15:43

Нуждаем се от ГЕРБ: Денков

Видян 660 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Бюджетът е толкова важен приоритет за всички, че не мога да си помисля някой да тръгне да си играе с приемането или неприемането му”,  заяви премиерът Николай Денков в коментар за острите критики на НЕкоалиционните партньори от ГЕРБ и ДПС. “Вместо да се занимаваме с емоционални изблици, които се появиха около изборите, трябва да влезем в работен режим", настоя той.


"Важно е двете страни да седнат заедно и да обсъдят различията. Това съм казал на финансовия министър, това казах и на г-н Борисов. Ако се погледне какви аргументи се изтъкват, ще се види, че няма непреодолими противоречия, просто трябва да се формулират различията, така че бюджетът да бъде приемлив и за ГЕРБ. Ние имаме нужда от тяхната подкрепа", обясни Денков.


Премиерът не вижда пропуски в бюджета. "Става дума за това каква е философията му. Дали се прави пестеливо и внимателно, както с "постната пица", след което всяка година фискална се оказваше, че има голям излишък, който се раздаваше. Това бе предишния подход. Този на Асен Василев е доста различен, той иска да са ясни политиките, които да се финансират, след което се опитва да осигури приходи за тях. Бюджетите са напрегнати", оправда Денков идеите на МФ. Разминаването в подходите щяло да се реши след преговори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.