Освен това започнаха да коментират еднократната помощ за ученици, записани във втори, трети и четвърти клас по чл. 10а от Закона за семейни помощи за деца за учебната 2023/2024 г. да е в размер на 300 лв.

Свързани новини

14.06.2023 14:44

НС приключи работа без да приеме повторното удължаване на Бюджет 2022 на второ четене

Видян 668 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Народното събрание започнаха обсъждането на второ четене удължаването на сега действащия закон за държавния бюджет. Поради изтичане на пленарното време обаче председателят на НС Росен Желязков прекрати заседанието, предаде БНР.

Удължаването на Бюджет 2022 е необходимо до приемането на редовен бюджет за настоящата година. Новото удължаване трябва да е до 31 юли, когато трябва да бъде приет редовния бюджет. Със законопроекта за удължаване се осигурява възможност за плащанията, заложени в останалите нормативни уредби, в включително и за ръст на пенсиите от 1 юли. Предварителното очакване беше текстовете да са първа точка за заседанието в четвъртък, но тъй като финансовият министър Асен Василев утре и в петък ще бъде в Брюксел, беше решено работата по удължителния закон да започне днес, за да може да присъства и министърът.

Днес депутатите започнаха да обсъждат няколко точки, сред които беше минималния размер на основната заплата за най-ниската длъжност, предвидена за заемане от държавен служител по чл. 68 от Закона за държавния служител да е в размер на 780 лв.

Освен това започнаха да коментират еднократната помощ за ученици, записани във втори, трети и четвърти клас по чл. 10а от Закона за семейни помощи за деца за учебната 2023/2024 г. да е в размер на 300 лв.

По време на дебатите от БСП критикуваха, че те и ПП-ДБ са имали едно и също предложение, но по някаква причина това предложение на БСП не е било прието в бюджетна комисия през вчерашния ден, но за сметка на това, предложението на ПП-ДБ е било подкрепено.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв