Свързани новини

23.08.2009 15:11

Ново преливане на Марица заплашва Пловдив

Видян 2165 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ново преливане на река Марица в Пловдив е неизбежно при проливни дъждове, категорични са експерти. Причината е, че по-голямо количество вода, което се образува при силни валежи няма да може да премине през избуялата растителност и купищата боклуци в коритото на реката. Растителността там не е разчиствана вече 4 години, съобщи Plovdiv24.bg .
Конкурсът, обявен за избор на фирма, която да чисти река Марица е пред провал. От градската управа се заканиха, че ще прекратят процедурата, ако не се стигне до договорка между общината и кандидатите. Двете оферти са за сумата от 6 млн. лв., а експертна оценка сочи, че почистването на 5-километровата отсечка може са стана за 2 млн. 100 хил лв.  Ако не бъде постигнато споразумение с кандидатствалите фирми за сваляне на цената, през септември ще бъде обявен нов конкурс, който обаче вероятно ще се проточи до догодина.
Ще припомним, че през 2005 г. хиляди пловдивчани изживяха ужаса на прелялата река. Една от големите болници на града бе наводнена, стадион Марица остана под близо 2 метра вода, бяха затворени почти всички мостове на реката, а един район от града се готвеше за евакуация. Две години по-късно - през 2007 г., отново проливни дъждове наводниха града.  Сега растителността е значително по-избуяла в сравнение с времето преди две години.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог