Свързани новини

01.07.2013 12:53

Новият Уотъргейт: САЩ подслушвали офисите на Евросъюза

Видян 1394 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сега се разбра защо тази пролет Брюксел беше поразен и ясно осъди подслушването у нас, което засегна и еврокомисаря от България и лидера на ПЕС, които си говорят с лидерите на ЕС. Заради възможното изнасяне на информация към чужди разузнавания, на първо място американското.


Доказа се, че Американската агенция за национална сигурност (АНС) е извършвала електронно следене не само на европейските граждани, но и на служители в дипломатическите представителства на ЕС във Вашингтон и Ню Йорк.


Това съобщи в електронната си версия най-авторитетното немско списание Шпигел, което успяло частично да се запознае с документи на специалните служби, с които разполага бившият консултант на АНС и бивш служител на ЦРУ Едуард Сноудън. Напомняме, че той разкри ужасяващи данни за подслушвания на щатски и чужди журналисти и високопоставени лица по нареждане на Белия дом. Заради това в момента е дирен под дърво и камък от САЩ, но намери убежище в капсула на московското летище Шереметиево 3, за да не се озове в ръцете на янките на път към изгнанието си в Еквадор.


Изданието отбелязва, че в сградите на представителствата на ЕС били монтирани подслушвателни устройства, с които били прихващани разговорите на европейските дипломати.


Освен това експерти проникнали във вътрешната компютърна мрежа, което позволило на АНД да чете електронната кореспонденция и да се запознае със служебни документи на Европейската комисия.


Шпигел отбелязва, че в документа с гриф "строго секретно" и с дата септември 2010 г., с който списанието се е запознало, подробно е описана цялата процедура на електронно следене на представители на дипломатически структури на Евросъюза.


Руският президент Путин обяви, че държавата му няма намерение да предава Сноудън на САЩ.


Едуард Сноудън може да остане за постоянно в Русия, ако САЩ продължават да тормозят страните, свързани със случая му, заявиха пък от Уикилийкс.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни