На церемонията за встъпването в длъжност на новия председател на НСИ - доц. д-р Атанас Атанасов и неговият предшественико на ръководния пост Сергей Цветарски (вдясно)./ Снимка: БГНЕС

Свързани новини

18.07.2022 15:25

Новият шеф на НСИ встъпи в длъжност

Видян 1105 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият председател на Националния статистически институт доц. Атанас Атанасов, който ще ръководи националната статистика за следващите 7 години, встъпи в длъжност на официална церемония.


Символично Атанасов подари плакет по случай 140 години българска статистика и книга "История на българското изобразително изкуство" на предшественика си Сергей Цветарски.


Той прие символичния подарък, като посочи: "Националният статистически институт е институцията, която пише цифровата история на една държава. Без история никой няма бъдеще, това е абсолютно ясно. Нека запазим това, което сме постигнали и да опитаме да го вдигнем на нови височини".


Атанас Атанасов очерта основните приоритети в рамките на неговия мандат. „Това, което смятам е да продължи историята на Националния статистически институт, да има приемственост като се използват добрите практики до момента. Като разбира се, искам няколко направления да очертая, в които ще се развива институцията в бъдещето. Първото основно направление е сътрудничеството с останалите институции, с които НСИ си взаимодейства и сътрудничество с медиите. Смятам, че НСИ трябва да бъде максимално отворена и към останалите институции и към медиите”, каза новият ръководител на НСИ.


По думите му развитието на НСИ ще се базира на съвременната статистика, ползвайки нейните достижения и информационните технологии.



СНимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката