Свързани новини

17.01.2022 13:23

Новият министър на културата представи екипа си, очерта и 3 основни приоритета

Видян 947 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Три основни приоритета  в бъдещата си работа открои новият министър на културата Атанас Атанасов, предаде БНР. Това са достъп до култура, качествен културен обмен на международно ниво и опазването и използването на българското богато културно наследство, каза той:


"Това, на което ще разчитам, аз е най-вече заразното добро! Вярвам, че с такава енергия няма как да не може да променим контекста. А контекстът, за съжаление, в момента е леко мрачен - упадъкът на смисъла да си човек на изкуството, омаловажаването на творческите професии, Covid кризата! Всички трябва да бъдем ангажирени с тези процеси, за да успеем да върнем българската култура там, където и е мястото и да превърнем отношението с нашата мила, родна публика в едно светло и истинско вдъхновяващо общуване", каза културният министър по време на представянето на екипа си месец след встъпването си в длъжност.


По думите му стана ясно, че страната ни ще се стреми към общ културен календар с Република Северна Македония, както и към стимулиране творческия обмен между български и македонски творци.


В срещата се включиха и зам.-министрите Весела Кондакова, Юрий Въковски и проф. д.а.н. арх. Бойко Кадинов.


Република Северна Македония ще бъде приоритетна тема и за министерството на културата, заяви заместник-министър Въковски:


”Това, към което ще се стремим са две неща. Едното е общ културен календар със Северна Македония. Другото, което ще се стремим е максимално много да стимулираме творческия обмен”, посочи той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец