Новият кмет на Пловдив ще бъде избран на балотаж

Свързани новини

29.10.2023 20:13

Новият кмет на Пловдив ще бъде избран на балотаж

Видян 1197 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пловдив ще избере нов кмет на балотажа след седмица. Това сочат окончателните данни от екзит пол на "Галъп Интернешънъл Болкан" към 20.00 часа.

За кметския стол ще спорят Костадин Димитров от ГЕРБ, който събира 32.3% от гласовете на пловдивчани и кандидатът на ПП-ДБ Ивайло Старибратов с 22.4%.

В днешната кметска надпревара трети със 15.3% е Славчо Атанасов, издигнат от Коалиция "Съединени за Пловдив", следван от кандидата на "Възраждане" Ангел Георгиев с 7.4%.

Избраникът на БСП за България Костадин Палазов остава пети с 5.9%.

Най-много гласове за общински съветници получава листата на ГЕРБ - 29.7%, с близо десет процента по- малко ги следват кандидатите на ПП-ДБ, които събират 22.1%, а трети са от Коалиция "Съединени за Пловдив" с 13.9%.

"Възраждане" ще има представители в новия общински съвет, като събира 8.6% от гласовете на пловдивчани, след тях се нареждат и кандидатите за общински съветници на БСП за България с 6.5%.

Резултатите са при избирателна активност над 35 %, като за кмет са гласували 35.7% от избирателите, а за общински съвет 34.9%.


Според екзит пол на "Маркет линкс" в битката за кмет на Пловдив води Костадин Димитров от ГЕРБ с 34.5%, следван от кандидата на ПП-ДБ Ивайло Старибратов с 19.2%. След тях се нареждат Славчо Атанасов от Коалиция "Съединени за Пловдив" с 14.5%, кандидатът на БСП за България Костадин палазов с 8.5% и Ангел Георгиев от "Възраждане" с 6.5%.


Екзит пол на агенция "Тренд"  в Пловдив дава за кандидата на ГЕРБ-СДС Костадин Димитров 33,7% от гласовете, а втори е Ивайло Старибратов от ПП-ДБ с 22,2%.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак