Удивително е как над 180 деца ще потънат в света на науката и просветата в училището, което преди 106 години поставя началото си на втория етаж в кръчма
01/02

Свързани новини

20.10.2022 13:56

Нови сгради на училище и детска градина откриха в София

Видян 1350 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като Френската гимназия се сдоби с ново здание за тази учебна година, което ползва вече от месец, и учениците от началния курс на столичното 28 СУ Алеко Константинов вече ще учат в изцяло нова сграда с модерни и удобни класни стаи.


Удивително е как над 180 деца ще потънат в света на науката и просветата в училището, което преди 106 години поставя началото си на втория етаж в кръчма.
Това показва, че българинът винаги е отделял сили и средства за образование.


Благодаря на районния кмет Иван Вълчев Чакъров и директора на 28-о СУ г-жа Станимира Стоева за упоритостта в преследването на тази мечта – учениците от Красна поляна да се обучават не само по съвременни методи, но и в най-модерната учебна среда.


За мен като председател на Столичен общински съвет е важно да полагаме максимални усилия в развитието на образованието на града. Ще продължим да работим в тази посока с още по-усилени темпове", заяви председателят на СОС Георги Георгиев.


"Още една обновена и най-важното разширена детска градина в София. С кмета Йорданка Фандъкова и районния кмет Теодор Петков открихме 116-а ДГ Мусала, която има три сгради - основната се намира на едномената улица в кв. Павлово, филиал на ул. Симеон Радев и още един на бул. Ал. Пушкин.



Именно тук е изградена нова и модерна сграда, а старата постройка е съборена, тъй като е строена през 1939 г. и не отговаря на изискванията за достъпност и енергоефективност.


Вече са осигурени удобства за 4 градински и една яслена групи за 100 деца, вместо за 60. В двора има пет нови детски площадки и едно спортно игрище.
Основната сграда на ул. Мусала също е съборена и в момента се изгражда нова и модерна детска градина. Очакваме скоро да бъде пълна с деца, съобщи шефът на СОС Георги Георгиев.



Мария Пенчева






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни