Свързани новини

06.12.2021 16:32

Новата КПКОНПИ ще разследва всички видни политици

Видян 1382 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бъдещата КПКОНПИ ще разследва всички видни политически личности и ще отваря стари случаи, за които още не е изтекла давността. Това стана ясно от интервю на Лена Бориславова, депутат от Продължаваме Промяната пред Нова тв. Лидерът на формацията и евентуален нов премиер Кирил Петков вече обяви, че първото, което ще направи бъдещата управленска коалиция, е именно да промени закона за КПКОНПИ, да превърне комисията в агенция, да й даде дори разследващи функции и да смени нейния председател Сотир Цацаров.


Сега Бориславова обяви, че промените ще бъдат факт до 3 месеца от започването на работата на сегашния парламент и това ще бъде записано в коалиционната програма.


„Всички механизми на държавата, които трябва да гарантират добър живот за гражданите, са толкова дълбоко проядени, имаме нужда от много широка програма и мерки. Стремим се да постигнем ефективна Антикорупционна комисия, която да разследва всички видни политически личности. Ако пристъпят принципите за законност на правовата държава, ще бъдат разследвани, независимо от коя партия са излъчени", обяви тя.  


Бориславова разясни също, че в коалиционното споразумение има сегмент, очертаващ законодателната политика като срокове, в които определени законопроекти трябва да бъдат внесени. Сред тях е реформата на КПКОНПИ. "Срокът, който сме определили е три месеца от началото на НС”, обясни тя.


На въпрос дали новата КПКОНПИ ще вади стари чекмеджета и стари случаи, за които има съмнение, че са заметени депутатът от ПП отговори: "Доколкото не е изтекла давност за проверка на такива случаи, то те би трябвало да бъдат разследвани".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката