Свързани новини

28.01.2014 11:59

Нова виелица се задава нощес

Видян 1051 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Облачността над по-голямата част от страната ще бъде значителна, но чак по-късно през деня над Югозападна България ще започнат валежи от сняг. Ще се появи слаб, в Дунавската равнина до умерен, вятър от изток-североизток. Максимални температури предимно между минус 5° и 0°, в София - около минус 2°. През нощта валежите ще се активизират и ще обхванат странатаВ повечето места те ще бъдат от сняг, само в крайните югоизточни райони и по Черноморието, където температурите ще се повишат ще бъдат от дъжд; възможни са поледици. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за януари и през деня ще остане почти без промяна. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.


Над Черноморието облачността ще бъде предимно значителна, но ще остане без валеж. В следобедните часове ще се появи до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: минус 3° – 0°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, с тенденция на усилване към вечерта.


Над планините ще бъде облачно и мъгливо. След пладне в Рило-Родопската област ще завали сняг. Ще духа умерен, по билата временно силен вятър от южната четвърт, който привечер ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 5°.


Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Температурите са в интервала от –10 С° до +2 С°. Времето над страната е облачно. Слаб вятър духа в областите Варна, Русе, София и Сливен. Слаб сняг вали в област Силистра. Пътните настилки са мокри, заснежени и заледени, почистени и обработени. Намалена видимост поради мъгла до 150 м има в района на Вакарел.


Около 3000 снегопочистващи машини осигуряват проходимостта на пътната мрежа в страната. Остава бедственото положение в общините Дългопол и Руен. На места има затрупани пътища и железопътни релси. Десетки селища са без ток. Нови обилни снеговалежи и усложнена пътна обстановка ни очакват още в сряда.


В много части на страната пътищата са заледени. Дунав мост остава затворен за тежкотоварни автомобили. В района има образувана 10-километрова опашка от тирове. От Пътна полиция препоръчват всички, които се движат в северна и централна България, да се движат с вериги.


27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканските пътища, увериха от АПИ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни