В заключителната си реч пред съда 47-годишният разкритикува военната операция на Русия в Украйна, последвана от безпрецедентни репресии срещу критиците на президента Владимир Путин.

Свързани новини

02.08.2023 11:36

Нова присъда очаква Навални

Видян 1507 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руски съд ще произнесе в петък присъдата си в нов процес срещу вече обвинения и осъден опозиционен лидер Алексей Навални. Новите обвинения, които прокуратурата повдигна, са за екстремизъм и осъдителна присъда може да остави Навални за десетилетия зад решетките.

Прокурорите поискаха 20 години затвор по обвинения, които включват финансиране на екстремистка дейност, подбуждане към екстремистка дейност и "реабилитиране на нацистката идеология". В момента Навални излежава присъда от девет години затвор по обвинения в присвояване, които неговите поддръжници смятат за наказание за политическата му дейност. Той беше арестуван през 2021 г. при пристигането си в Москва от Германия, където се възстановяваше след отравяне, за което обвинява Кремъл.

Процесът по новите обвинения се провежда при закрити врати в наказателната колония на около 250 километра източно от Москва, където Навални е затворен. Прокурорите са поискали опозиционерът да изтърпи допълнителната си присъда в още по-строг затвор със специален режим. През април Навални каза, че може да бъде съден отделно по обвинения в тероризъм и да бъде изправен пред доживотен затвор.

В заключителната си реч пред съда 47-годишният разкритикува военната операция на Русия в Украйна, последвана от безпрецедентни репресии срещу критиците на президента Владимир Путин. "Русия тъне в локва кръв и кал", каза Навални.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката