Свързани новини

16.12.2014 13:10

Нова комисия за еврофондовете в НС

Видян 1029 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нова комисия в НС ще работи по усвояване на еврофондовете. Изборът на членовете й ще стане днес на заседание на постоянната комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, съобщи председателят на БДЦ Светлин Танчев по БНР. Всяка партия ще получи място в подкомисията, в която ще влязат седем души и ще е постоянно действаща.


„Причината да се създаде подкомисия е нуждата от по-специализиран екип, който да се занимава с еврофондовете. Това е необходимо, защото завършваме един етап – тази година трябва да имаме много високи нива на усвояване на средства от ЕС и започваме нов период, който е подплатен с двойно повече пари от ЕС, но е и с много по-високи изисквания за начина, по който тези средства ще се получават“, обясни Танчев, цитиран от пресцентъра на ББЦ.


Танчев обясни, че трябва доста неща да се направят по синхронизиране на законодателството ни с това на ЕС и с изискванията на Съюза. Такива пробойни имало и в банковия сектор и това е проличало покрай драмата с КТБ. „Трябва да се направи анализ на нужните законови промени, юристите вече работят по тях. През последните две години почти нищо не е направено“, каза депутатът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв