Свързани новини

11.05.2010 17:04

Нова детска градина в квартал Стрелбищ

Видян 3689 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нова детска градина Слънце отвори врати официално вчера в столичния квартал Стрелбище. Лентата бе прерязана от премиера Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова


Забавачката, чийто прием ще бъде обявен през следващата седмица, е за четири групи с общ капацитет 100 деца, посочи столичният градоначалник, цитиран от БТА.


В съседство до новата градина се достроява сградата на училище.


По думите на Фандъкова на обявения конкурс за избор на изпълнител са кандидатствали 14 фирми, което е добре за общината поради възможността за по-ниски цени на строителството.


От своя страна премиерът определи като емблематични случаят и мястото, където бе открита детската градина. “На това теренче заради аферата Драшков-брат тук щеше да има жилищна сграда и по 3000 евро на кв.м да се продава апартамент - крупна далавера“, каза той, цитиран от БГНЕС. Борисов е убеден, че дори да възникне проблем със земята, няма български съд, който би дал градината на някой друг и би оставил децата на улицата.


Той информира, че вече са заделени 2 млн. лв., с които предстои да стартира строителството на училище на същия терен. Докато вървят делата, според него училището ще бъде завършено.


При скандалния случай беше фалшифициран подписа на Бойко Борисов като кмет на София. Тогава Борисов даде на прокуратурата търговското дружество Сида – С, заради опитът й да да направи незаконна сделка с общинския терен от 14 декара в ж.к Стрелбище, местност "Хиподрума" и "Стрелбище".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец