Свързани новини

30.06.2018 11:38

Нов сериен убиец в Германия? Работник отровил обяда на 21 свои колеги

Видян 2235 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Полицията в Германия арестува мъж, който вероятно е убил 21 от колегите си, като е тровил техните обеди. Смъртните случаи започват през 2000 г. Работникът от ARI Armaturen, правеща метални фитинги, е бил хванат да пръска токсични вещества върху сандвич на свой колега, съобщи Дойче Веле.


56-годишният мъж, наречен от таблоида Билд Клаус О, бе арестуван през май в северозападния град Шлос Холте-Щукенброк, на около 320 км западно от столицата Берлин. Служител предупредил шефовете си в фирмата, че е намерил бял прах върху храната си. След като прегледали записите от охранителните камери се свързат с полицията. Мениджърите не можали да повярват какво виждат. Те описват заподозрения като "незабележим".


Изследователите скоро идентифицират разпръснатото вещество като оловен ацетат, който е силно токсичен и почти безвкусен. Поемането на съединението може да причини сериозни увреждания на органите и смърт. Оловният ацетат обикновено се използва за производство на козметика и преди да се установи токсичността му се е използвал в изкуствените подсладители. При обиска на дома на заподозрения офицерите откриват отровни материали, включително живак, олово и кадмий.


Полицията разширява разследването си, включвайки в него 21 служители от същата фабрика, които са починали от 2000 г насам. Мнозина са починали от рак или сърдечни атаки, които биха могли да бъдат причинени от отравяния с тежки метали, каза Spiegel Online.


Честите симптоми на отравяне с олово включват парализа, треперене, замаяност и кървене на венците, като всички те могат да бъдат приписани на други, по-чести заболявания. Полицията обмисля ексхумация на 21-те трупа, за да проведе допълнителни тестове и ще интервюира лекарите, които са лекували починалите, както и членовето на семействата им, съобщи Deutsche Welle.


Заподозреният засега запазва мълчание и не е посочил някакъв възможен мотив, според Die Welt. Ако се докаже вината му, това ще бъде едно от най-сериозните масови убийства в страната.


Най-големият случай в Германия, касаещ масови убийства, е свързан със санитара Нилс Хьогел (40 г.), за когото се смята, че е убил най-малко 90 пациенти, като ги инжектира с лекарство, за да предизвика инфаркти. Въпреки че е задържан за две от убийствата през 2015 г., Хьогел е изправен пред допълнителни обвинения, след като следователите откриват доказателства, които го свързват с близо 100 други смъртни случая.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Опа! 30.06.2019 14:08

    От кога милята е мерна единица в Германия? А в българските сайтове?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,