Свързани новини

10.02.2010 11:20

Нов протест срещу ГМО!

Видян 1715 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Бате Бойко, ти нас за марули ли ни вземаш?”, попита Надежда Максимова от Коалиция „За да остане природа в България” на поредната инициатива срещу Закона за ГМО – този път под формата на флашмоб в софийските хали, предаде БГНЕС.


Природозащитниците предпочетоха не чрез протест, а чрез посещение в халите да изразят недоволството си. Пред слисаните погледи на посетителите и на ръководството на Халите, прозвучаха скандирания „Не щем ГМО!”. По думите на Асен Генов от ПП „Зелените”, законът няма да мине на второ четене във вида, в който се предлага. „ГЕРБ има мнозинство, но лидерът на ГЕРБ е доказал, че се влияе от общественото мнение, а то е крайно негативно по отношение на генномодифицираните организми”, коментира Генов. Според него, буферната зона от 30 км около зоните НАТУРА 2000 трябва да бъде запазена.


Управителят на Централни хали Лазар Гешев не беше уведомен за мероприятието на екоорганизациите. Въпреки това той не пожела да прекрати инициативата. Гешев се аргументира, че с действията си еколозите правят реклама на Халите, но все пак отбеляза, че някой може да я използва, когато ръководството не е уведомено, с друга цел.
В четвъртък ще се проведе и първият национален протест срещу приемането на Закона за генномодифицираните организми. Той ще се състои в Пловдив, Велико Търново, Варна, Бургас, Стара Загора и София. В същия ден в 14.30 часа ще заседава и парламентарната комисия по околна среда и води. Протестът ще започне в 14 часа и ще продължи до 16 часа на пл. Независимост.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог