Свързани новини

27.11.2013 14:33

Нов български университет удостоява маестро Енио Мориконе със званието доктор хонорис кауза

Видян 1283 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Присъждането на почетната степен „Доктор хонорис кауза” е знак за отличаване и разпознаване на приноса на изключителни личности. „Хонорис кауза” (почетен професор) е престижна академична степен и се връчва на видни хора с национална или международна репутация. Получатели са обикновено водещи учени, откриватели, изобретатели, писатели, художници, музиканти.


Маестро Енио Мориконе има изявена и неповторима творческа позиция, създател е на емблематични за световната култура произведения и е пример и вдъхновител на младите поколения творци. Образователната философия на НБУ е основана на либералната идея за образование, свързващо придобиването на знания и професионалното специализиране с общото духовно развитие. Званието "Почетен доктор на Нов български университет" се присъжда на личности с глобални постижения в областта на науката, културата и човешките отношения. Сред почетните доктори и професори на НБУ са Стив Форбс, Ричард Рорти, Вера Мутафчиева, Юлия Кръстева, Жан-Пиер Вернан, Милчо Левиев, Робърт Йънг, Райна Кабаиванска и др.


Маестро Енио Мориконе пристига у нас за първият си концерт организиран от Ивент Зона и Радио 1 с екип световно изестни изпълнители. В спектакъла ще вземат участие музикантите от хора и оркестъра на Класик ФМ радио и неповторимият музикант Теодосий Спасов.


Билети за концерта на Енио Мориконе може да намерите на: https://www.tixgate.com/bg/event/ennio-morricone-concert/222/, http://ticketsbg.com/event.php?id=1045, на касите на Easy Pay в цялата страна и каса „Кантус Фирмус” в зала „България”.


Церемонията по връчване на почетната степен ще се състои на 11 декември, от 10:30ч в аулата на Нов български университет, ден след концерта на италианския композитор в зала „Арена Армеец” в София.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци