От руската инвазия през февруари миналата година Конгресът е одобрил помощи за Киев за над 110 млрд. долара, но откакто републиканците поеха контрола над Конгреса не са били гласувани никакви допълнителни средства.

Свързани новини

28.12.2023 09:46

Нов 54-и пакет оръжия и оборудване от САЩ за Украйна

Видян 641 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Администрацията на американския президент Джо Байдън обяви че предоставя нов транш оръжия и оборудване за Украйна на стойност 250 милиона долара, предаде БНР.

Това е 54-ят пореден пакет помощ, който може да остане и последен, освен ако Конгресът не гласува поисканите от Байдън 61 милиарда долара нова помощ, която засега се сблъсква със съпротивата на Републиканците. Консерваторите в Конгреса искат да постигнат трудно приемлива сделка с демократите, за да предоставят подкрепата си, в замяна на въвеждане на строги гранични и имиграционни ограничения.

Новият пакет помощи включва противовъздушни ракети Stinger, допълнителни боеприпаси за реактивните системи за залпов огън HIMARS, противотанкови системи Javelin и AT-4, както и боеприпаси за артилерия и стрелково оръжие. В изявление Министерството на отбраната на САЩ се казва, че тази помощ ще подкрепи: “най-неотложните нужди на Украйна, за да могат нейните сили да защитят своя суверенитет и независимост”.

От руската инвазия през февруари миналата година Конгресът е одобрил помощи за Киев за над 110 млрд. долара, но откакто републиканците поеха контрола над Конгреса не са били гласувани никакви допълнителни средства.

Украинското правителство предупреди, че може да се наложи да забави заплати и пенсии, ако не получи чуждестранна помощ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни